Donaldson

În 1915, tânărul Frank Donaldson Sr., pe atunci  vânzător al companiei de tractoare Bull, a vizitat un client al cărui tractor continua să se strice datorita prafului de la ferma. A creat un filtru de aer pentru a proteja motorul de praf. Invenția - primul filtru eficient de aer pentru un motor de tractor - a funcționat și sa născut compania Donaldson.

Prezența internațională

Compania a început într-un magazin de metal din Minnesota cu Frank, tatăl său, W.H.L., și fratele său Bob. Cei trei desavarsit invenția lui Frank. O sută de ani mai târziu, Donaldson deține peste 1.600 de brevete active in SUA și internațional, iar angajații din 44 de țări deservesc clienți din întreaga lume.

Produse Diverse

Donaldson oferă clienților soluții care îmbunătățesc viața oamenilor, îmbunătățesc performanța echipamentului și protejează mediul înconjurător. Produsele noastre găsesc într-o mare varietate de industrii, inclusiv agricultura, echipamentele on-road și off-road, generarea de energie electrică, farmaceutice, industria aerospațială și apărare, alimente și băuturi, transport, petrol și gaze și multe altele.

Inovarea filtrării

Timp de peste două decenii, Donaldson a fost un pionier în tehnologia nanofibrelor, fabricând și testand elementele de filtrare utilizând fibre cu o lățime mai mică de un micron. În cadrul pieței de transport bine reglementate, eforturile de cercetare și dezvoltare au produs filtre mai mici, mai ușoare și mai eficiente și sisteme de filtrare.

Tehnologiile firmei ajută la protejarea aplicațiilor critice de efectele dăunătoare ale particulelor, gazelor și umidității în totul, de la calculatoare la aparate auditive. Pe măsură ce echipamentele și tehnologia avansează, Donaldson continuă să dezvolte soluții inovatoare pentru a anticipa și depăși cerințele în evoluție.

Creșterea strategică

Pentru a rămâne liderul industriei, compania caută în mod continuu oportunități de creștere, inclusiv piețele din America Latină, China, India, Asia de Sud-Est și Europa de Est. Investițiile recente includ o extindere a laboratorului de cercetare și dezvoltare de 10 milioane USD la sediul central Bloomington, Minnesota, îmbunătățirea capabilităților de testare de ultimă oră și achiziționarea Northern Technical LLC, producator din Orientul Mijlociu a sistemelor de filtrare a aerului cu turbină de gaz și a filtrelor de înlocuire, situat pe cea mai mare piață de turbine cu gaze din lume.

Mostenirea continuă

În 2015, Donaldson a împlinit 100 de ani. Apreciem că prima și următoarea decadă de succes se datorează în mare măsură angajaților care trăiesc valorile noastre de Integritate, Respect și Angajament. Cu un angajament ferm față de clienți și inovațiile continue în domeniul tehnologiilor și proceselor, avem cea mai bună echipă, cele mai bune produse și impulsul pentru un alt secol legendar al serviciului.

Distributie
Close Menu